Funktionärer O-ringen 2024

O-ringen 2024 - Smålandskusten söker funktionärer. Var med om en unik upplevelse och bidra till att världens största orienteringstävling blir lyckad när den går i Oskarshamn nästa år.

Den 21-27 juli 2024 kommer världens största orienteringstävling O-ringen att arrangeras på smålandskusten, närmare bestämt kring Oskarshamn. För det ska bli någon tävling krävs dock att ca 1 500 funktionärer som hjälper till, både före, efter men framförallt under tävlingen. EVOK är anmälda som en av klubbarna som ska vara med och arrangera denna enorma tävling och vår förhoppning är att så många som möjligt vill vara med och hjälpa till på denna unika händelse.

O-ringen 2024 kan verka långt bort med tanke på att årets O-ringen inte ens börjat men planeringsarbetet är i full gång. För att O-ringens ledning ska kunna planera grovt och uppskatta hur mycket externa funktionärer de behöver vill de ha in så mycket preliminära anmälningar som möjligt nu. Anmälan är inte bindande på något sätt.

Som funktionär får man bland annat en O-ringentröja, rabatter och erbjudanden samt en fantastisk upplevelse. Utöver det får klubben del av vinsten på arrangemanget baserat på antalet arbetade timmar
För att få vara officiell funktionär måste man ha fyllt 13 år. Man får tyvärr inte springa tävlingsklass som vuxen medlem i en av funktionärsföreningarna.

EVOK har tagit på sig ansvaret att bemanna en kiosk och kvar i skogen så om man inte har några andra önskemål om arbetsuppgifter bör man välja något av detta

Anmälan till funktionär på O-ringen sker via följande länk till systemet Mobilize

https://oringen.mobilise.se/www2/Forms/ClerkForm/Clerk.aspx?arr=9100495&lang=SE

Anmälan i Mobilize är ett krav för att få vara funktionär då försäkringar annars inte gäller och klubben inte kan få någon ersättning gör genomfört arbete. Anmälningsformuläret kan vara lite krångligt så nedan finns en lathund som förhoppningsvis kan underlätta anmälningsprocessen
Om man har specialkompetenser inom ett relevant område ser O-ringen gärna att man anmäler sig till det då det minskar risken att tjänster måste hyras in.

För att hålla lite koll på vilka roller klubbmedlemmar har anmält sig till och möjliggöra att anmäla sig till samma område vore det bra om man efter att man anmält sig i Mobilize (officiell anmälan som funktionär) även fyller i formuläret Anmälan till EVOK nedan. Detta kan sedan ses i Redan anmälda klubbmedlemmar.

Vid frågor och funderingar kontakta Jörgen Fransson som är EVOKs samordnare

Lathund anmälan Mobilize

Anmälan Mobilize
Anmälan till EVOK
Schema kiosk EVOK

Carl T., 25 Jun 2023
Slutdatum för visning: 1 Aug 2024