Debutant tog seger i Nötabråne!

Det blev fina framgångar för EVOK-löpare i helgens tävlingar i Göteborg och Blekinge.

Det tävlades på olika håll av EVOK:are i helgen. Några hälsade på barnbarn i Göteborg och passade på att springa Tolerud AIK´s och Sjövalla FK´s tävlingar. Andra åkte lite kortare och deltog i OK Skogsfalkens 3 tävlingar.

På fredagskvällen var det nattorientering i Svängsta. Kerstin Hjalmarsson tog hem segern i D60, medan gubben läste kontrollsiffra 5 som 2 och fick ca 1200 meter extra motion.

Lördagens medeldistans hade Skogsfalken förlagt till Nötabråne, norr om Asarum. Ett väldigt fint område med krävande kupering. Här visade debutanten Erik Rask Hemmingsgård att han lärt sig en hel del på familjekursen. Han vann nämligen klassen U2 och fick en kokbok i pris. Grattis Erik! Lovisa Torstensson och undertecknad fick till varsin 2:a plats samma dag.

Monica Påhlstorp tog en stark 2:a plats i D65 på Tolerud AIK´s medeldistans på lördagen. Hon var knappt minuten från seger.

På söndagen var det långdistans i Nötabråne. Lovisa Torstensson och undertecknad hamnade på nytt på plats 2. Elias Torstensson var inte nöjd med sitt lopp, men han fick en kokbok i pris, så nu har vi 2 unga kockar i klubben.

Monica Påhlstorp slog till igen på söndagen, nu på Sjövalla FK´s långdistans. Trots en bom på nästan 5 minuter till första, tog hon hem segern i D65. Passa barnbarn måste vara väldigt bra uppladdning…