Årets KOMETKLUBB

I helgen var det avslutning och prisutdelning i Vetlanda Team Sportia Cup. Då kom en trevlig överraskning för klubbens ungdomar.

Smålands Orienteringsförbund arrangerar varje år en ungdomscup, Vetlanda Team Sportia Cup. Cupen omfattar 8 utvalda tävlingar i distriktet varav de 5 bästa resultaten räknas.

Individuellt lyckades i år Ellen ta hem slutsegern i D12 i hård konkurrens med IK Hakarpspojkarnas duktiga flickor. I klassen D14 tog Lovisa en stark 6:e plats.

Lagtävlingen mellan klubbarna gäller antal starter med godkända lopp i klasserna HD12 – HD16. Här delades i år segern mellan Eksjö SOK och IKHP med 151 poäng vardera.

Emmaboda Verda OK utsågs i år till årets KOMETKLUBB. Klubben kom på plats 11 av 44 deltagande distriktsklubbar. År 2010 hamnade vi på plats 18. För bara 4 år sedan var vi på plats 40.

De ungdomar som tävlat flitigt och bidragit till den fina pokalen och diplomet är:

D12: Ellen Kallerbäck, Jennie Gustafsson och Tea Gustavsson.
D14: Lovisa Torstensson
H12: Hjalmar Niemi, Filip Kronmar och Simon Eriksson
H16: Carl Torstensson och Andreas Karlsson

Stort GRATTIS allesammans! Pokalen kommer att vandra runt bland er under vintern.

Nästa år satsar vi mera på de 5 närmaste tävlingarna och försöker klättra upp några platser till.