Varm och svår Havs-Ol

I helgen hölls Stigmännens Havs-Orientering vid Eriksberg och Vägga. Det bjöds på riktigt svår orientering med många hällar, branter och små sänkor.

De som sprang på fredagen vid Eriksberg pratade alla om hur tufft och svårt det var. Därom vittnar också långa tider i alla klasser.
Elias och Olle var båda duktiga och fixade varsin 3:e plats. Emil A. blev 2:a och Carl var mycket nöjd med sin 5:e plats.

På lördagen var tävlingscentrum vid badet i Vägga. Här startade de flesta på en karta i skala 1:5000 för att sedan byta till en karta i skala 1:2500. De gällde att hålla koncentrationen uppe hela tiden för att inte tappa bort sig. Många kontroller var ordentiligt nedtryckta i sänkorna, några t o m under träd och utskjutande hällar.
Sture tog hem segern i H80 och Pernilla ledde från start till mål i Ö3. Nu vet vi vem Ellen fått Ol-generna ifrån. Elias knep en finfin 2:a plats i H10. Samma placering blev det för den äldsta generationen Hjalmarsson. Ellen och Gun-Britt blev 3:or i var sin flickklass.

På söndagen orienterades på Kollevikskartan i skala 1:10000. Det blev för många en svår omställning. Det var lätt att stanna för tidigt när man sprungit i samma område med större skalor.
Detta påverkade inte Olle, som sprang hem en säker seger i U1. Mamma försökte skugga, men orkade bara hänga med 5 kontroller. Olle hade bestämt att han skulle vinna i dag och det fixade han också. Bra gjort Olle!
Lovisa blev 3:a i den hårda konkurrensen i D14-klassen. Hon visade att hon hänger med även där det är riktigt svår orientering.
Kerstin kämpade till sig en 2:a plats i D55.

Sommartävlingarna fortsätter på olika håll. Närmast åker några till Gotland och Halland, innan det är dags för O-ringen i Hälsingland.

Se resultat

Ronny, 11 Jul 2011
Slutdatum för visning saknas