Snöfri premiär i Åhus

Ett 20-tal EVOK:ar var i helgen i Åhus för att delta i årets första tävlingar i Orientering

På fredagskvällen var det nattorientering med gemensam start och slingor. Lite småkyligt, men torrt och snöfritt i skogen. Terrängen direkt norr om Åhus är platt och stigrik. Många, och tätt placerade kontroller vållade en del problem, men alla hittade runt till slut.
Bäst lyckades Ellen, trots steget upp i D12-klassen. Hon tog en fin 2:a plats. I D60 blev det placering 3 och 4 för Gun-Britt och Monica. Kerstin var 4 i D55.

Lördagens medeldistans bjöd på riktigt avancerad orientering med mycket kurvläsning i sanddynorna norr om Segeholmsån. Här gick det inte att slappna av en sekund, då var man förlorad.
Här gjorde Elias ett bra lopp och blev 3:a i H10. Ellen var 2:a igen, men nu bara en halvminut från seger. Selma kämpade tappert, trots en öm fot, och blev 4:a i D10. Gun-Britt kom 4:a i D60 och Erland var 7:a i Ö4 efter ett bra lopp.

Långdistansen på Söndagen gick söder om Segeholmsån. Där är terrängen mycket flackare och mindre detaljrik. Då handlar det om att kunna springa fort och gå rakt med kompass.
Även här var det ungdomarna som visade framfötterna. Lovisa gjorde ett kanonlopp och kom 2:a i en hård D14-klass. Ellen var 2:a för 3:e dagen, men nu bara 7 sekunder från seger.
Olle hade en bra dag, 3:a i U1 är inte dåligt.
Matilda och Pernilla tog en tur tillsammans och blev 2:a och 3:a i Ö3.
Kajsa N. var 3:a i D35 och bara en minut ifrån att klå sin gamle far.