Årsfesten stor succé!

En årsfest vi kommer att minnas. God mat, bra underhållning, stämning och gemenskap.

Man tycker nästan synd om dem som missade årsfesten. Drygt 80 medlemmar, nästan hälften ungdomar firade i Lindås Folkets Hus i fredags kväll. Kvällen inleddes med Christer Martinssons tipsfrågor. De hade i år koppling till årets tävlingar runt om i landet. Det hjälpte dock föga för dem som sprungit. Det var lika knepigt ändå. Duktigast bland de yngre var Gustav Fransson, Filip Kronmar och Signe Jonsson. Större pojkar som Andreas Karlsson, Göte Gustafsson och Jörgen Fransson hade störst tur med vuxenfrågorna.

Taccosbuffén föll alla i smaken. I år hade trivselkommittén tillrett läckerheterna och det blev de inte sämre av. Tvärtom, det var strykande åtgång, och köttfärsen räckte till…

Temat för underhållningen var i år pianospel. Med stor möda lyckades H45-H65 släpa in ett piano för ändamålet. Föreställningen gick mycket smidigare. Strålande solospel framfördes med pekfingrar, en hand och ibland 2 händer av Tea Gustavsson, Emilio Ixcot Nilsson, Kajsa Ekdahl och Malte Gunnarsson.

Glassbåtar seglade in, men sjönk nästan lika fort som de dök upp. Kaffe och andra drycker påskyndade smältprocessen. Mera hårdsmält statistik över de tre senaste årens tävlande redovisades. 2008 – 475 starter, 2009 – 601, 2010 – 793 visar vilken energi och framåtanda det finns i klubben. Med samma utveckling når vi 1000 starter 2011.

Efter kunskapstest, utspisning och underhållning, förrättas alltid prisutdelning på EVOK´s årsfest. De yngre deltagarna i familjekursen fick diplom. Till ”Årets Familj” utsågs Peter och Sofi Ekdahl, med framtidshoppen Nina och Kajsa. Hela familjen har varit flitig i skogen under året. Klubbinsatser som banläggning, ”medlemmslotta”, löparcoaching och klädkrängning hör också till motivationen för utnämningen.

Poängjakten fick i år en ny segrare. Carl Torstensson fick abdikera för lillasyster Lovisa. De erhöll var sin träningsoverall av senaste utgåvan. Ellen Kallerbäck var några poäng efter på 3:e plats. Hon har länge önskat sig en snabbare SI-bricka. Den hon fick är senaste skriket, tillverkad i trä, med kopparspets och bomullsband, att hänga om halsen. Registrering sker automatiskt, med hjälp av GPS, när hon är tillräckligt nära kontrollen för att läsa kodsiffran. Leveranstiden för SportIdents ”riktiga pinnar” är rätt lång just nu, men det kommer en sådan innan vårtävlingarna är igång. EVOK-mössor var priset för plats 4-10 i Poängjakten. Elias Torstensson, Kajsa och Nina Ekdahl, Tea Gustavsson, Matilda Kallerbäck, Anni Pedersén och Olle Kallerbäck fryser inte längre om huvudet.

De tio tävlingsdebutanterna Oliver och Simon Eriksson, Anton och Andreas Karlsson, Tilda och Joel Gunnarsson, Matilda Kallerbäck, Kajsa Ekdahl, Emilio Ixcot Nilsson och Selma Niemi har nu var sin miniskärm.

MatMödrarna Maggan & Maj-Britt tackades med blommor för många mättande måltider.

Kvällens underhållare fick en julpaket för modet att uppträda inför stor och krävande publik.

Ungdomsmärken delades ut i olika valörer beroende tävlingsprestationer under året:
Järn: Anni pedersén, Oliver Eriksson.
Järn och brons: Andreas Karlsson, Anton Karlsson, Simon Eriksson, Emilio Ixcot Nilsson.
Brons: Nina Ekdahl, Tilda Gunnarsson.
Silver: Matilda Kallerbäck
Silver och Guld: Tea Gustavsson, Ellen Kallerbäck.
Elit: Lovisa Torstensson

Vuxenmärken erövrades av:
Brons: Lena Torstensson, Gustaf Torenstam, Maria Eriksson, Per Pedersén.
Silver: Nicklas Kallerbäck
Guld: Sofie Ekdahl

Klubbmästare blir den som är bäst på minst 5 tävlingar med 5 deltagare i sin klass.
Alla 15 (nytt rekord) erhöll var sin ”Varm kopp med soppa”
D10 Ellen Kallerbäck
D12 Lovisa Torstensson
D35 Kajsa Niemi
D55 Kerstin Hjalmarsson
D60 Gun-Britt Fransson
H10 Elias Torstensson
H12 Hjalmar Niemi
H16 Carl Torstensson
H21 Emil Andreasson
H35 Andreas Niemi
H40 Joakim Ekdahl
H45 Peter Ekdahl
H60 Ronny Hjalmarsson
H65 Kent Ekdahl
H80 Sture Jansson

Ungdomspokalen och vandringspriset Skogspokalen erövrades av Ellen Kallerbäck, som i år utklassat alla konkurrenter och även klubbens erfarna skogsrävar. Av de 30 tävlingar hon sprungit har hon vunnit 25, bland annat alla 5 etapperna på Oringen.

Kvällens avslutning var ett nytt inslag i form av dansunderhållning. Kanske inte balett precis, men Kent och Götes framförande uppskattades stort av alla åldrar.

Stort GRATTIS till alla pristagare och stort TACK till trivselkommitte och alla underhållare som förgyllde vår årsfest.

Se bilder

Ronny, 19 Nov 2010
Slutdatum för visning saknas