Bra banläggning av Nicklas.

Poängorientering på skidor är väldigt roligt. Nicklas Kallerbäck lyckades riktigt bra med sin första banläggning. Det gällde att fundera och planera en stund för att välja rätt stråk.

Skarsnön bar bra i stort sett överallt i skogen, men det gällde att utnyttja befintliga skidspår så mycket som möjligt, eftersom det gick mycket fortare där.

Alla kontroller

Maxtiden var 1 timma och 8 skidåkare lyckades besöka alla 20 kontrollerna inom tiden. Joakim och Pernilla åkte kortast väg av dessa med samma kontrollordning. Göte åkte lika kort med egna vägval. Carl och Glenn åkte nästan lika kort med sin kontrollordning. Övriga hade alla olika vägval och längst åkte Christer och Lars-Christer, ca 400 meter längre än Göte, Joakim och Pernilla. Per och Kent glömde båda kontroll 41 längst i söder på kartan.

Carl fortsätter att konkurrera starkt bland de mer rutinerade orienterarna. Han börjar också få rutin på kartläsning och har bra kondition nu.

Ellen planerade också bra och fick ihop hela 210 poäng.

26 deltog i skidorienteringen och ett 10-tal åkte skidor utan karta, eller tog en löprunda.

Jenny var tidigt i Skäveryd för att köra ett pass på skidorna innan träningen. Hon skulle åka för silverskidan som hon missade förra tisdagen. Nu klarade hon märket med god marginal.

Nästa tisdag är det Emma som är banläggare. Hon planerar också att lägga poängorientering. Vi får se om det blir med eller utan skidor.

Se kontrollordning

Ronny, 10 Mar 2010
Slutdatum för visning saknas