Duktiga ungdomar klarade skidmärken.

Tisdagskvällens träning blev även denna gång skidåkning. Det var kyligt och lite blåsigt på åkrarna, men härligt före och bra stavfäste.

Klubbens ungdomar passade på att åka skidor på tid för att få skidmärken i olika valörer.

För att klara guldstjärnan måsta man åka minst 1 km 10 gånger eller åka 10 km på en gång. Här finns inga tids- eller ålderskrav. De som hittills klarat guldstjärnan i vinter är: John, Jennie, Matilda, Ellen, Olle, Anni, Nina, Hugo, Kajsa, Ebba, Malte, Lovia, Joel, Elias och Andreas.

För Ungdomens Skidmärke i brons måste man vara 10 år och köra 1 km på 8 minuter. Det har i år klarats av Jennie, Ellen, Andreas, John, Tom, Joel, Annie och Nina. Kajsa och Tilda var i går kväll bara några sekunder för sena, men kommer nog att klara det i år.

För silvermärket krävs att man är 11 år och kan åka 1,5 km på 9,5 minuter. Det har Andreas, Carl, Lovisa, Joel och Anni klarat.

Guldmärket får man ta när man är 12 år, efter att åkt 2,5 km på 15 minuter för pojkar och på 16 minuter för flickor. Carl och Lovisa har lyckat med detta i år.

Dessutom åkte Ellen på tider som redan räckte till både silver och guld, men man måste ju hinna med att fylla år också... vi har nog en ny Kalla i klubben!

Ronny, 3 Mar 2010
Slutdatum för visning saknas