Duktiga ungdomar på vinterträff!

I dag samlades ungdomar från Nybro, Torsås, Kalmar och Emmaboda i Emmaboda sporthall. Det var riktigt kallt på morgonen så de började träna inomhus.

Första övningen var en Svampstafett, där det gällde att stämpla vid kontroller med ätliga svampar för att få poäng. Skogsluffarna hittade alla ätliga svampar snabbast, men hade också provsmakat på 5 giftiga svampar.

Emma Götesson hade förberett en rolig hinderbana. Den blev så populär att hela 190 varv gjordes tillsammans. Det blir över 5 per person i snitt. Joel Gunnarsson sprang hela 11 gånger och hade dessutom de 2 snabbaste tiderna.

Några testade även att Pricka tiden, dvs springa 2 varv med så lika tid som möjligt. Bäst lyckades Rasmus Johansson från Nybro. Han var bara 0.047 sekunder från samma tid på 2 varv.

Ambulansleken är känd bland orienterare. Den kan man leka både inne och i skogen. En del skadade krävde akut sjukvård och många ambulansförare.

Vinterbanorna gick inne i samhället. De var ändå rätt krävande med snöpulsning på många ställen.

Olle Kallerbäck sprang själv för första gången. Han blev allra längst upp i resultatlistan på den gröna banan.

Kajsa Ekdahl var inte sämre. Hon tog hem segern på den vita banan. Det var ändå inte vid hennes skola som banan var lagd.

Ellen Kallerbäck var nöjd med sen starttid i dag. Då kanske det finns spår i snön vid kontrollerna tänkte hon...och det fanns det nog. Hon höll hög fart och var före Tea Gustavsson med en dryg minut. Snart vill hon väl springa röd bana....

Röd och Blå banor hade kartbyte. 1:a kontrollen satt ute på en ö i ER-sjön. Det var mest ledare som sprang de längre banorna.

Nästa träff för ungdomarna blir i Torsås den 6 mars.

Se sträcktider vinterbanor
Se resultat hinderbana
Se bilder

Ronny, 30 Jan 2010
Slutdatum för visning saknas