Härlig dubbelseger för våra flickor!

Klubbens unga flickor stod för en fantastisk prestation i helgen. De tog hem både 1:a och 2:a platserna i höststafetten i Göteborg. En hel busslast med EVOKár mönstrade 10 lag på lördagen.

Det var IFK Göteborg som arrangerade sin 33:e höstbudkavle, denna gång vid Delsjöbadet i Skatåsområdet. Terrängen är kraftigt kuperad med ett rikt stignät. Det är inte vad vi är vana vid, ändå lyckades flickorna från Emmaboda besegra alla andra lag, många med hemmaterräng.

Segerlaget i klassen D30 bestod av Matilda Kallerbäck, Nina Ekdahl och Ellen Kallerbäck. De var 1:23 före 2:a-laget med Tea Gustafsson, Kajsa Ekdahl och Lovisa Torstensson. På 3:e plats kom OK Landehof, ytterligare en dryg minut efter.

Även klubbens unga pojkar gjorde en fin prestation genom att gå in på 10:e plats i H30. Laget bestod av Gustaf Blom, Filip Blom och Elias Torstensson.

Bland övriga lag hade våra äldsta deltagare störst framgång med en 4:e plats i Veteranklassen.

På lördagskvällen firades flickornas dubbelseger med restaurangbesök. Några var dessutom på revy på Lisebergsteatern.

Söndag morgon var det ny tävling med samma tävlingsplats. Nu stod Göterborg-Majorna som arrangör för banor med medeldistans.

Nu tog lördagens 2:or revanch. Tea Gustafsson segrade i D10 före Ellen Kallerbäck. Lovisa Torstensson var snabbast av alla i D12. Segrar blev det även för Matilda Kallerbäck i U3, Sofie Ekdahl i D35M och Gun-Britt Fransson i D60.

Bäst av pojkarna blev Olle Kallerbäck med 2:a plats i U1.

Se sträcktider stafetten
Se sträcktider medeldistansen
Se bilder från stafetten

Ronny, 19 Okt 2009
Slutdatum för visning saknas