Evok:ar på tävling i Lammhult

Värend GN arrangerade tävling i långdistans utanför Lammhult på lördagen. Det var cupavslutning för ungdomar och därför stora ungdomsklasser.

De flesta hade lite problem med en eller flera kontroller. På en del kontroller i 10 - 12 klasserna bommades det av ungefär hälften av deltagarna. Det var nog lite för svårt ibland. Även många vuxna och erfarna löpare hade svårt emellanåt. Vi var rätt många som tyckte att meridianerna borde lutat åt andra hållet...

Matilda gjorde premiär i D12-klassen. Hon hittade alla kontroller, trots att det var en rätt knepig bana. Jätteduktigt! Grattis! Matildas lillasyster Ellen fick lite problem med första kontrollen, och blev visad fel när hon frågade om hjälp. Utan den missen hade hon t o m kunnat vinna i D10.

Bland syskonen Torstensson var nog Carl den som lyckades bäst. Han hade en ganska svår bana, men hade många efter sig i klassen. Det börjar märkas att Carl har tävlat flitigt i år.

Kajsa, Nina och Selma provade också att hitta rätt i backarna i Lammhult. De tävlar i klasserna U1 och U2 där man får ha följeslagare med sig.

Bland de vuxna löparna var det den med mest erfarenhet som lyckades bäst, nämligen Sture som segrade i klassen H80

Se sträcktider

Ronny, 27 Sep 2009
Slutdatum för visning saknas