Gula banan poppis i Skinnabo.

Trots förkylningstider och föräldramöten var det många deltagare på träningen i Skinnabo i kväll. Kent hade lagt 4 kluriga banor i den lite tuffa terrängen. Gula banan hade så många deltagare att kartorna tog slut.

Den vita banans deltagare kunde följa stigar överallt utom till 5:an, där man var tvungen att gena i skogen till en annan stig. Detta klarade Tilda, Elias och Manfred utmärkt och de var snabbast av alla. Andra tog det lite lugnare och använde för första gången kompassen.

Gula banan var lite knepigare. Flera missade hjälpsnitseln på väg till 2:a kontrollen och letade en bra stund efter höjden. John och Tom hade kontroll på stigar och snitsling och fick bra tider. Skuggan hade all möda att hänga med i det höga tempot. Efter 3:e kontrollen var det flera som tog en stig åt väster, i stället för den norrut. Detta kostade också några minuter.

De längre och svårare banorna hade inte så många deltagare i kväll, eftersom det behövdes flera skuggor när många ville ut på gula banan.

Kvällens sträcktider kan du även se på Winsplit, ett program som är ett bra hjälpmedel när man vill analysera resultatet. Du kan t ex se bästa sträcktid, sträckplaceringar och bommad tid.

Nästa veckas träning har start vid Sporthallen i Emmaboda. Gun-Britt och Jörgen har lagt banorna och sätter ut kontroller på Kryssebodakartan.

Se sträcktider på Winsplit

Ronny, 22 Sep 2009
Slutdatum för visning saknas