Fin final för våra ungdomar!

Nybro OK hade ordnat ett fint TC i skogen i Svartbäcksmåla till finalen i U5-dagars. Lite regn bekymrade inte våra duktiga ungdomar. De sprang alla jättebra ändå.

I D10 tog Ellen en ny klar seger med över 2 minuter. Hon tog med 2 segrar och 2 2:a-platser hem totalsegern i klassen. Tea hade en jobbig dag i skogen med en ömmande fot, men tog sig ändå runt och fixade därmed 2:a platsen totalt.
Tilda och Nina kommer båda att bli duktiga orienterare. I dag skiljde det bara en sekund mellan dem.

Lovisa fixade sin silverpokal totalt genom en 3:e plats i finalen. Lite svårare banor på träningen i höst så är hon först i D12 nästa år.

Tom är redan säker i skogen. Det blev en ny 2:a plats i H10. Synd att han inte var med på en etapp till, då hade det blivit en pokal. Gustaf klarade också H10-banan själv. Det blev en 6:e plats i finalen.

Mikael överraskade med seger i H12. Han avancerade därmed sammanlagt och fick en silverpokal. Nästa år ska han ta en guldpokal.
John, Erik och Joel har också ett år kvar i H12. De kommer att ge Mikael en match om pokalerna.

Carl höll undan för Arvid och fixde en 4:e plats både i finalen och sammanlagt. Nästa år är Arvid äldst i H14 och Carl flyttar till H16.

Årets U5-dagars har varit ett stort lyft för klubben. Vi har satt rekord i antal starter och var nära att bli bästa klubb. Det fattades bara 3 starter fram till Kalmar. Dessutom ser vi att ungdomarna blivit mycket duktigare. De flesta klarar sig redan utan skugga och alla har dessutom roligt tillsammans.

Se sträcktider
Se sammanlagda resultat

Se bilder

Ronny, 3 Jun 2009
Slutdatum för visning saknas