Ellen Kallerbäck segrade i Torsås.

Efter 2 andraplatser lyckades Ellen Kallerbäck ta hem segern på den 4:e etappen av U5-dagars. hela 20 barn och ungdomar deltog från Emmaboda Verda OK.

Det var Torsås OK som svarade för ett trevligt arrangemang med utmärkta ungdomsbanor.

Det var 3:e etappen i rad med en EVOK-seger i D10. Efter segrar av Tea Gustafsson och Nina Ekdahl var det nu Ellen Kallerbäck som var först en dryg minut före Tea. Nina kom nu 4:a och Tilda Gunnarsson 10:a.

Lovisa Torstensson (D12),gjorde ett betydligt bättre lopp den här gången. 2:a plats och 3 sträcksegrar. Fanny Otterlin kom 5:a och Cecilia Häggqvist 10 i samma klass.

Tom Karlsson som var först i H10 på förra etappen, kom 4:a nu. En dryg 5-minuters bom på kontroll 6, annars hade det blivit en 2:a plats. Men det är starkt av Tom att redan klara sig själv i skogen.
Gustaf Blom kom 5:a efter bra slutforcering med sträcksegrar till kontroll 8 och 9.

I klassen H12 fick äntligen Mikael Zakrisson visa vad han kan. En jättefin 2:plats och ledning fram till 5:e kontrollen. Lite mera konditionsträning så håller det hela vägen.
Joel Gunnarsson 3:a, och John Karlsson 4:a är snart mogna att springa utan skugga. Erik Torenstam som klarar sig utan skugga kom 10:a.

Kampen mellan Carl Torstensson och Arvid Ervasti vanns åter av Carl, men nu bara med ett par minuter. Carl slutade 4:a och Arvid 6:a.

I inskolningsklassen sprang Elias Torstensson, Jennie Gustafsson, Kajsa Ekdahl, Filip Blom och Malte Gunnarsson.

Nästa vecka avgörs finalen i Nybro. Då räknas finalresultatet och de 3 bästa etappresultaten samman. Och så blir det prisutdelning naturligtvis.

Se sträcktider
Se bilder

Ronny, 26 Maj 2009
Slutdatum för visning saknas