Sylvia Jansson har lämnat oss.

Ännu en av våra första medlemmar är borta.

Hon föddes 1929 och var ”enebarn” med norsk mor och amerikansk far. Uppväxt, skola och arbetsliv blev ändå i Emmaboda. Några år jobbade hon som kontorist på Neikters innan sönerna Roland och Urban föddes.

Karriären som orienterare startade 1950. Sylvia lärde sig snabbt och redan 1951 deltog hon i SM. I Oskarshamn blev hon i klassen D70 Smålandsmästarinna i nattorientering 2002.

Tillsammans med Sture blev det mycket orientering över hela landet och internationellt. De deltog i 5- och 6-dagarstävlingar i Skandinavien och många europeiska länder, även på östsidan. De var också över i Canada och utforskade skogarna.

Klubbarbetet i Emmaboda OK var också en viktig del för Sylvia. Kassörsarbetet skötte hon noggrant från mitten på 50-talet till och med 1991.

I klassen D75 gjorde Sylvia sina sista tävlingsstarter 2006. Trots demenssjukdomen var hon ändå med på tävlingar och deltog i öppna banor och inskolning fram till 2009. Här fick hon vara ute, träffa likasinnade och prata minnen.
Sylvia var alltid mån om andra, familjen, klubben och orienteringsidrotten.

Hon var också en flitig och duktig väverska som tillverkade mattor, tyger och gardiner.
Sista åren tillbringade Sylvia på Storegården i Vissefjärda. Här blev hon mycket väl omhändertagen. Hon fick också täta besök av Sture och sönerna.

Den 25 september somnade Sylvia in på länssjukhuset i Kalmar.

Ronny, 2 Okt 2014
Slutdatum för visning: 31 Dec 2014