Nyttig kompassträning

Götes kompassövningar lockade många EVOK:are. Alla fick börja gå noggrann kompass mellan 2 stigar. Alla lyckades inte träffa helt rätt, men träning ger färdighet.

Efter förövningen bjöds en kort och en lång bana med kartbild bara i kontrollringarna. Här krävdes också att hålla riktningen ordentligt för att komma inom ringen.

Tyvärr följde några nyhemkomna enheter, som varit på resa i Tyskland för uppfriskning av energiförsörjningen, inte vår tidräkning. Därför blev inte mellantiderna särskilt intressanta.

Simon, som tränat hockey hela vinter visade att det ger bra form även för orientering. Han var snabbast på korta banan.

Peter H. klarade med några sekunder att hålla undan för Lovisa på långa banan. Kanske beror det på att han tog stigen runt till 11:e kontrollen, men hur fick han kompassriktningen att stämma då...?

Nästa vecka är Ola ansvarig för träningen i Skäveryd. Då handlar det om att öva på framförhållning. Detta är något som Ola har under kontroll. Han har nämligen redan satt ut brickor inför övningen. De flesta sitter säkert kvar, men en är redan intagen. Kent tyckte att den skulle inte hänga där ute i skogen, ordningsman som han är. Nu får väl Ola välja en annan kontrollpunkt, så att Kent inte får någon fördel på tisdag....

Se resultat

Ronny, 12 Mar 2013
Slutdatum för visning saknas